Om

 

Intresset för naturen har alltid funnits där. Var i yngre år med i friluftsfrämjandet och tyckte redan då att även utflykter i närmiljön var små äventyr. Att hela tiden upptäcka nya saker. Få följa naturens växlingar under året och se platser förvandlas beroende vilken årstid det är.

Min första kamera fick jag när jag konfirmerades. Redan då blev det mest naturbilder, speciellt vid de många fjällresor jag gjorde under tio år. Därefter kom studier i Norrköping/Linköping och nytt arbete i Karlskrona och då kom jag ifrån naturen och fotograferingen. 2004 skaffade jag min första kompakta digitalkamera och fick i och med den digitala tekniken tillgång till det digitala mörkerrummet, ett mörkerrum som jag saknade i yngre år. Vad jag skulle fotografera var för mig självklart, nu kunde jag återigen kombinera mina två stora intressen genom att syssla med naturfotografering.

Som jag tidigare nämnde, så har jag alltid varit mer intresserad av min närmiljö än att åka till främmande länder, därför håller jag mig till största delen inom Blekinges gränser.

Blekinge kallas ofta Sveriges trädgård. Trots att landskapet är relativt litet till ytan, finns här många olika landskapstyper. I norr, härskar de täta och mörka granskogarna. Ofta så täta att solen kan ha svårt att nå ner till marken. Lite längre söderut finner man dalbygden med dess öppna odlingslandskap. I söder, den ofta lövskogsklädda kusten med de många vikarna. Ännu längre söderut finner man hela den blekingska skärgården med dess omväxlande landskap.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s